Her kan du lese våre nyhetsbrev.


YES Kilimanjaro infobrev 1-2024

Vi gratulerer Brenda - og med henne hele Gabriellasenteret og deres enorme innsats I begeistringens rus – dette må være verdt et eget infobrev. Nå snakker vi ikke Tanzania, men hele Afrika. Brenda er i dag, sammen med 24 andre kvinnelige ledere på dette store kontinentet blitt sett og valgt ut for sitt pionerarbeid. WIMA – Woman In Management Afrika 2024 har latt seg imponere av hennes innsats på Gabriellasenteret. For nye lesere: Brenda er Gabriellasenteret pioner og daglige leder.

Les mer


YES Kilimanjaro infobrev 8-2023

Gabriellasenteret – et sant lyspunkt i en ellers dyster verden «Når verden gir deg grunner til å gråte, vis at du selv har enda flere grunner til å smile og håpe»

Les mer


YES Kilimanjaro infobrev 7-2023

Seks deltagere på prosjektreise til Gabriella. God fagutveksling til gjensidig glede. Gabriellasenterets egne medarbeidere sammen med to fysioterapeuter, to ergoterapeuter og en professor i pedagogikk fikk til et verdifullt samspill.

Les mer


YES Kilimanjaro infobrev 6-2023

Fem års jubileum for Gabriellasenteret - selveid tomt, i nye og funksjonelle bygg. En sen høstkveld i 2018 kom det en begeistret telefon fra Gabriellasenterets ledere: «I dag flyttet vi over til vårt eget senter. Asante sana - Tusen takk»

Les mer


YES Kilimanjaro infobrev 5-2023

Styrket samarbeid i Øst-Afrika med Gabriellasenteret som aktiv deltager Det har vært et langsiktig mål for Gabriellasenterets ledere å styrke samarbeidet mellom landene i Øst-Afrika rundt inkludering av funksjonshemmede barn og unge. De ønsker å gjøre sin egen modell for inkludering kjent og ikke minst å lære av andre. Nå intensiveres dette samarbeidet.

Les mer


YES Kilimanjaro infobrev 4-2023

Faglig utveksling til inspirasjon. To medarbeidere fra Gabriella på besøk. Kaldt var det fortsatt i månedsskiftet mai juni. Snødde gjorde det til vår fortvilelse - til begeistring for våre to gjester som kom fra Gabriellasenteret. Vi lengtet etter vår og sol – de lengtet etter regn og avkjøling. Våre to ulike verdener til tross – samarbeid gir vekst og inspirasjon, uten tvil.

Les mer


YES Kilimanjaro infobrev 3-2023

Gabriellasenteret har vokst raskt. Nå satser vi på treårig løft for trygg drift. 2023 er fortsatt forventningens år. Den raske veksten på Gabriellasenteret har faglig sett til nå naturlig nok hatt stort fokus på undervisning og terapeutisk pioner innsats overfor elevene og deres familier, i tillegg til massivt holdningsskapende og utadrettet påvirkningsarbeid.

Les mer


YES Kilimanjaro infobrev 2-2023

Gabriellasenteret på god vei framover - mot sitt inkluderende hovedmål. Det er et yrende liv i Moshi Town ved foten av Kilimanjaro denne dagen. Ivrige barn og unge fra Gabriellasenteret er i byens sentrum sammen med sine omsorgspersoner, lærere og terapeuter.

Les mer


YES Kilimanjaro infobrev 1-2023

Nytt skoleår er i gang og på Gabriella øker elevtallet Glade ungdommer høster paprika i det nye drivhuset på Dreamland. De sådde i oktober og nå høstes fargerik paprika i mengder, tørken til tross. Disse ungdommene lærer hagebruk som sitt fagområde.

Les mer


YES Kilimanjaro infobrev 5-2022

GOD JUL - og tusen takk for all god støtte i 2022 Det er et eventyr for oss alle at vi er i gang med utbyggingen av Dreamland. For dere som ikke har sett dokumentarfilmen om Gabriellasenteret – ta en titt her og finn ut hvorfor de kaller det Dreamland.

Les mer


YES Kilimanjaro infobrev 4-2022

Tilbake etter svært fruktbar prosjektreise - imponerte og glade, men uroet over tørken Gabriellasenterets undervisningsmodell fortsetter å imponere. Hva de har klart til tross for pandemiens utfordringer, er ikke til å tro. Utfordringene har synlig styrket medarbeiderteamet. 120 barn og unge har de i daglig lære. De holder kurs for lærere, foreldre og elevenes søsken. De bidrar til en massiv samfunnsendring med sin holdningsskapende innsats.

Les mer


YES Kilimanjaro infobrev 3-2022

Gabriellasenterets Dreamland - nå er vi i gang med de tre første byggene. August ferien er over. Foreldrene eller andre pårørende har øvd på avtalte oppgaver med sine barn gjennom måneden barna har vært hjemme og rapport om hvordan det har gått er overbragt lærere eller terapeuter – alt ettersom hva øvelsene har gått ut på.

Les mer


YES Kilimanjaro infobrev 2-2022

Endelig kunne stolte elever feire graduation på Gabriellasenteret. Pandemien har hindret så mye. Også muligheten for å avholde eksamensfest. Nå har de feiret og gjort stas på ferdig utdannede elever med hvert sitt håndverk.

Les mer


YES Kilimanjaro infobrev 1-2022

Store bekymringer over krigen i Ukraina – også hos lederne på Gabriellasenteret! Pandemien har verden over ført til en enorm økning i kostnader. I Tanzania er dette langt mer merkbart enn her.

Les mer


YES Kilimanjaro infobrev 8-2021

Bygningene er finansiert - fokus settes nå på innhold og kvalitet - og opplæring av de unge. Vil du være med å skaffe Gabriellasenteret flere lærere? Kjøp av gavekort gjør det mulig.

Les mer


YES Kilimanjaro infobrev 7-2021

Ti års samarbeid med Gabriellasenteret - markeres med lansering av ny film. YES Kilimanjaro kan denne høsten se tilbake på ti fantastiske år i samspill med Gabriellasenteret. Dette feirer vi med utgivelsen av filmen «Gabriella Centre – a place for dignity»

Les mer


YES Kilimanjaro infobrev 6-2021

Gabriellasenteret 2015-2021 - eventyrlig utvikling på selveiet tomt Det tørre slettelandet er blitt frodig grønt mens drømmen om å skape et mangfoldig senter der utviklingshemmede får verdige liv, oppfylles skritt for skritt av de tanzanianske ildsjelene.

Les mer


YES Kilimanjaro infobrev 5-2021

Gledelig fra bakeriet på Gabriellasenteret. Til tross for pandemiens smertefulle utfordringer skjer det mye gledelig. Pioneren Brenda Shuma besøkte oss her nord for første gang i 2012. Gabriellasenteret hadde hun startet sammen med sin mann 3 år tidligere.

Les mer


YES Kilimanjaro infobrev 4-2021

Mens Norge har vært i ferie modus har de på Gabriella hatt intens midt års aktivitet. I Tanzania på den sørlige halvkule er Gabriellasenteret inne i den mest aktive delen av skoleåret og mye har skjedd av oppmuntrende gleder, men også dyp sorg over en internatelev som ble smittet av Covid. Hennes liv stod ikke til å redde.

Les mer


YES Kilimanjaro infobrev 3-2021

Lek og ballspill mellom funksjonsfriske og funksjonshemmede på Gabriellasenteret. The Day of the African Child har blitt feiret over hele det afrikanske continent siden 1991. Mange vil huske opprøret i Soweto 16. juni 1976. OAU, Organisation of African Unity har opprettet dagen til minne om de som deltok.

Les mer


YES Kilimanjaro infobrev 2-2021

Lokale skolemyndigheter ber nå Gabriellasenteret om hjelp. Gabriellasenterets målsetting om å nå bredt ut bekreftes stadig. Vi opplever at de i disse dager står ved et markert veiskille.

Les mer


YES Kilimanjaro infobrev 1-2021

«WE ARE THE FUTURE» Kvinnedagen feiret på Gabriellasenteret.

Les mer


YES Kilimanjaro infobrev 7-2020

GOD JUL OG GODT NYTTÅR

Les mer


Gavekort 2020 går til møllerstue

Inntektene fra salget går uavkortet til å bygge en møllerstue for opplæring av unge på Gabriellasenteret

Les mer og bestill


YES Kilimanjaro infobrev 6-2020

Ny idé for både bærekraft og opplæring av de unge på Gabriellasenteret.

Les mer


YES Kilimanjaro infobrev 5-2020

Medarbeidere og foreldre hilser og takker fra nyåpnet Gabriellasenter.

Les mer


YES Kilimanjaro infobrev 4-2020

Krisehjelpen når fram - takket være rask respons og stor giverglede.

Les mer


YES Kilimanjaro infobrev 3-2020

Covid 19 - svært krevende for Gabriellasenteret nå. Norske medier har naturlig nok massivt fokus på koronasituasjonen i store deler av verden – beklageligvis lite på utviklingen i Tanzania. Her om nåsituasjonen på Gabriellasenteret.

Les mer


YES Kilimanjaro infobrev 2-2020

Covid 19 Global utfordring også for Gabriellasenteret Pandemien spres nå raskt på det Afrikanske kontinent. Tanzania er intet unntak og alle landets offentlige skoler og universiteter er stengt. Gabriellasenteret så seg nødt til å be de pårørende hente sine elever og lærlinger hjem i løpet av uke 12.

Les mer


YES Kilimanjaro infobrev 1-2020

Lansering av Gabriellasenterets nye nettside - og om to flotte frivillige bidragsytere.

Les mer


Godkjent diplom 2020 fra Innsamlingskontrollen

Det kjennes like tilfredsstillende hver gang vi kan vise våre gode og helt uunnværlige støttespillere at vi har fått godkjentstempel fra Innsamlingskontrollen.

Les mer


YES Kilimanjaro infobrev 5-2019

Den lille jordveien forbi Gabriellasenteret er etter hvert blitt godt oppkjørt. Jungeltelegrafen går og folk strømmer til med håp om å få hjelp til sine utviklingshemmede barn og unge. Håpet om verdighet, samspill og glede blir imøtekommet av en dedikert stab av på tjue entusiaster.

Les mer


YES Kilimanjaro infobrev 4-2019

Prosjektreise til Gabriellasenteret november 2019 med sju deltagere. Alle hadde sin oppgave.

Les mer og se bilder


Medarbeidere fra Vidaråsen Landsby underviser veving på Gabriellasenteret

Sonja Stichnote og Faith Ochieng (Daisy) har gjort en kjempeinnsats. Gjennom vinteren har de forberedt seg til å lede et to ukers kurs i veving for medarbeiderne på Gabriellasenteret. Ikke nok med det har de også jobbet fram midler til å kunne gjennomføre både reise og opphold i Kilimanjaro, Tanzania. Frivillig innsats på sitt aller beste.

Les mer og se bildekarusell


YES Kilimanjaro fokuserer på støtte til å bygge et skikkelig snekkerverksted på Gabriellasenteret

All undervisning i snekkerfag foregår i dag utendørs under et midlertidig tak. Selv har de allerede på dugnad bygget grunnmur til et verksted på 100 m2 og med tre rom. Optimismen er det ingen tvil om at de har i behold.

Les mer og se bildekarusell


Det bakes på Gabriellasenteret. YES Kilimanjaro takker hver eneste giver.

Glade elever tar kokkehattene på og lytter ivrig til hva læreren har å si. Snart lukter det av nybakte rundstykker. I påvente av at bakeriet skal bli helt ferdig har de tatt det store kjøkkenet i bruk. Der blir skolematen laget og de har fått lov til å starte bakingen der.

Les mer og se bildekarusell


YES Kilimanjaro i samarbeid med Emma Sansehus

I juni 2017 inviterte YES Kilimanjaro Brenda og Anthony fra Gabriellasenteret til en ukes opphold i Norge for faglig påfyll. Ett av besøkene var på Emma Sansehus i nærheten av Emma Hjort i Bærum.

Les mer


En går ut og en kommer inn i YES Kilimanjaro styret

Les mer


Bakeriet innredes og bakerovn er bestilt

Bakeriet på Gabriellasenteret innredes i disse dager. Bakerovn er bestilt og fraktes i disse dager til Gabriellasenteret fra Dar es Salaam. Nå jobber vi videre for støtte til mer inventar. Snart skal de unge bake, lære og selge sine varer.

Les mer


Prosjektene i fjellandsbyen – en kort oppsummering etter avsluttet støtte

I løpet av 2018 besøkte vi fjellandsbyen oppunder Kilimanjaro både i mars og i november for å se hvordan prosjektene vi har støttet nå fungerer. Den økonomiske støtten til de ulike landsbyprosjektene ble avsluttet etter fem års samarbeid fordi målet om bærekraft var nådd.

Les mer og se bilder


YES Kilimanjaro infobev 5-2018

Vi ønsker alle våre støttespillere GOD JUL og GODT NYTT ÅR og ser fram mot nye muligheter i 2019

Les mer


YES Kilimanjaro infobrev 4-2018

Etter et gledelig prosjektbesøk legger vi ut dette infobrevet.

Les mer og se bilder


Fagforbundet Hedmark deler ut likestillingspris

MORODALSFESTIVALEN ble tildelt prisen for 2018. De valgte å gi prispengene videre til YES Kilimanjaro og vårt likestillingsarbeid for utviklingshemmede.

Les mer


Nå bygges bakeriet på Gabriellasenteret

Vinteren 2017/18 arbeidet YES Kilimanjaro med å skaffe midler til bygging av et bakeri for opplæring og langsiktig bærekraft. Tusen takk til alle dere som kjøpte gavekort i 2017- det ga resultater. Tusen takk til alle dere som i tillegg ga raust for å gi ungdommene på Gabriellasenteret en slik mulighet. Sammen klarte vi det:)

Se bilder


YES Kilimanjaro godkjent – igjen:)

Stiftelsen YES Kilimanjaro er også i år godkjent av Innsamlingskontrollen. Sjekk oss gjerne ut på på Innsamlingskontrollens godkjentliste.

Link til innsamlingskontrollen


FLYTTING – og barna jubler

Første uke i september var det stor dugnad på Gabriellasenteret. Foreldrene, 80 barn og alle ansatte kjørte flyttelass til det nye Gabriellasenteret

Les mer og se bilder


Paal Rieber har åpnet mang en dør for YES Kilimanjaro med sin rause støtte

Han er vår inspirator og vår varme stttespiller. Alm Media har gitt ut hans selvbiografi. Vi anbefaler den på det varmeste.

Les mer


Oktober 2017 – Juli 2018

Det skjer raske endringer - nå er det ikke lenge før flytting for Gabriellasenteret

Se bilder


YES Kilimanjaro «SOMMERSALG TIL FJELLS»

Til seters med rester etter julemarkedssalget. Jommen ble det litt av en gave vi kan gi videre til Gabriellasenteret og skolemateriell til barna.

Les mer og se bilder


Landsby biblioteket støttet med pensumbøker til Secondary Shool

Det startet med noen få bøker - mest til fornøyelse. Nå har biblioteket en komplett samling av helt nye og oppdaterte pensumbøker for Secondary School

Les mer og se bilder


Lokale aviser skriver om Gabriellasenteret

Brenda Shuma representerte 18 organisasjoner de feiret African Child's Day

Les mer


Rullestol – intet hinder på Gabriellasenteret

Alle skal være med å plante og stelle - så klart. Her har medarbeiderne tilrettelagt for de bevegelseshemmede i grønnsakshagen

Les mer


Baking på Gabriellasenteret

Småkjeks er allerede i produksjon og selges i butikkene i Moshi Town

Les mer


Skredderverkstedet produserer birøkterdrakter på oppdrag

Landsbyens skredderverksted er i gang med å produsere drakter for birøktere under ledelse av Specioza.

Les mer og se bilder


To nye bukker til geiteavlslaget

Støtte til innkjøp av to nye bukker ble overrakt et fulltallig styre i KIECOTEs geiteavlslag. De har stort fokus på forebygging av innavl.

Les mer


Morodalsfestivalen 2018. Fotoutstilling med Lise Martine Halle

Ny fotoutstilling om Gabriellasenteret ved Lise Martine Halle illustrerte kåseriet om samarbeidet mellon Gabriellasenteret og YES Kilimanjaro - ettefulgt av "En samtale om inkludering"

Les mer og se bilder


YES Kilimanjaro er invitert til Morodalsfestivalen

Vi gleder oss! Fredag 15.6.2018 kl 19.30 åpner vi en ny fototstilling om Gabriellasenteret med Lise Martine Halle etterfulgt av kåseri om Gabriellasenteret ved Ellen Graff Jenssen. Påfølgende samtale om inkludering

Les mer


YES Kilimanjaros varme støttespiller, Paal Rieber, har gitt ut sin selvbiografiske bok.

Rause er Paals mange gaver til YES Kilimanjaro for å hjelpe fram utviklingen av Gabriellasenteret de siste sju årene. Mange er hans inspirerende innspill og kloke råd. Vi er svært takknemlige. I en alder av 87 har Paal gitt ut boken "Veier i livet til LIVET". Den er virkelig en av Paals gaver til oss alle. Løp og kjøp, sier vi. http://almmedia.no/veier/

Les mer


«Fra tørt sletteland til frodig oase»

YES Kilimanjaro er invitert som gjesteutstiller med vår nye fotoutstilling - "Fra tørt sletteland til frodig oase"

Les mer


Gabriellasenteret – opplæring og produksjon. Her støpes det belegningsstein

Som lærlinger hjelper de seg selv til verdige liv og det nye Gabriellasenteret får steinlagte gangveier

Les mer og se bilder


Planteskolen på det nye Gabriellasenteret vokser fram

Ungdommene læres opp gjennom Gabriellasenterets helt unike entreprenørskapsprogram

Les mer og se bilder


Ny milepel – Gabriellasenterets DREAMLAND er inngjerdet

På bildet står vi inne på Dreamland og ser over til Gabriellasenteret. Bli med oss et øyeblikk tilbake til november 2016

Les mer og se bilder


Der det ikke er lov å slå barn

Gabriellasenteret går motstrøms i sin egen kultur ved å nekte medarbeiderne å slå barna. Der "slå-refleksen" er velutviklet må kreativiteten tas i bruk når både medarbeidere og barn skal læres opp.

Les mer


Mars 2018 – de tre nybyggene under tak. Totalt 1.300 kvadratmeter.

Regntiden truet, men intenst arbeidende håndverkere rakk å legge tak på alle tre nybyggene innen det etterlengtede vannet fosset ned over hus og folk. YES Kilimanjaro deltagere på prosjektbesøk ble mektig imponert og tok god inspirasjon med hjem.

Se bildekarusell


Med Gabriellasenteret på KILIMANJARO MARATHON

Hvilket sydende liv og glede langs 5 km traséen. Her deltok alle som kunne - til fots eller i rullestoler. Frammøte lenge før sola stod opp.

Se bildekarusell


Seminar om inkluderende undervisning på Marangu Teacher’s College, Kilimanjaro

Brenda Shuma var invitert for å presenterte Gabriellasenterets arbeid med utviklingshemmede barn og unge.

Les mer og se bilder


Byggeprosessen – et inntrykk fra februar

Gabriellasenteret har jobbet grundig med å få på plass en så god universell utforming som overhodet mulig. Vegger har blitt flyttet, dører utvidet og rom endret for at alle skal kunne fungere i de nye bygningene. Nå formes takene og et helt nytt uttrykk trer fram.

Se bildekarusell


Den store forvandlingen

Gabriellasenteret forvandler fortvilelse i ensomhet om til verdighet i samspill

Les mer


Fra ørkenpreget sletteland til grønn oase på det nye Gabriellasenteret

Brenda Shuma – ildsjelen bak idéen om Gabriellasenterets virksomhet viser stolt og glad fram grønnsakhagen på det nye Gabriellasenteret. Hun ber oss hilse aller hjerteligst. Hun takker dere alle for den store forvandlingen de er blitt i stand til å skape for de mange unge utviklingshemmede og deres familier. Vi illustrerer forvandlingen med bilder fra tomten høsten 2015 og høsten 2017.

Se bilder


Gavekort – julegaven som skaper verdige liv for barn og unge utviklingshemmede

Les mer


Byggeprosessen – november inntrykk

Grunnarbeidene er ferdige og veggene reiser seg raskt nå

Se bildekarusell


Byggeprosessen – en oktober oppdatering

Første byggetrinn består av tre bygninger: Skolehus med klasserom, terapirom og kontor - kjøkken med spisesal - internat der elever fra hele Tanzania kan bo og få god omsorg og med plass til pårørende som kommer på kurs

Les mer og se bilder


3 – 75 – 500 halvårsrapporten fra Gabriellasenteret viser tallene

Holdninger endres og familier med utviklingshemmede barn og unge strømmer til Gabriellasenteret med håp om hjelp til verdige liv

Les mer


Gi bort en meningsfylt julegave. Nye YES Kilimanjaro gavekort er i salg nå

Salg av gavekort er en viktig inntektskilde for YES Kilimanjaro. I år går salget uavkortet som bidrag til å kunne etablere et bakeri på Gabriellasenteret

Les mer


Fotoutstilling på Hamar Rådhus

Som en del av "Hamar Internasjonale" presenterer YES Kilimanjaro Gabriellasenteret med fotoutstilling i vestibylen på Hamar Rådhus. Åpning ved ordfører Einar Busterud

Les mer og se bilder


Spaden er satt i jorda for det nye Gabriellasenteret

Med inngjerdet tomt, vokterbolig og vann fra dype grunner kan nå byggingen starte

Les mer og se bilder


Fant vann på 90 meters dyp på Gabriellasenterets nye tomt

Nå er det boret etter vann på den nye Gabriellatomten. Vannreservoaret funnet på 90 meters dyp er stort nok til å forsyne folk og fe, jordbruk og annen aktivitet på hele det 60 mål store arealet de nå eier. Gleden er stor og planene mange framover.

Les mer


Anbefalt lesning – ny bok om Chagga folkets tradisjoner

Chagga folket hører hjemme på Kilimanjaro. Denne hundre år gamle boken er nylig kommet ut i engelsk oversettelse. Her beskrives deres historie, deres legender, ritualer og tradisjoner.

Les mer


Nytt kompetansekurs med geiteavlslaget

Geitebonden Ellen Marie Tangen fra Sollia har holdt det tredje kurset sammen med geitebønda i landsbyen på Kilimanjaro

Les mer og se bilder


Vokterboligen – nå med friske farger

Det nærmer seg ferdigstillelse av bolig for vaktmannen på det nye Gabriellasenteret

Bilder


Fotoutstilling og kåseri – rundtur i Camphill landsbyene

Interessen var stor og velkomsten varm i Camphill landsbyene Jøssåsen, Rotvoll, Vallersund og Vidaråsen. I april går ferden også til Solborg. Maken til begeistret interesse skal det letes lenge etter.

Les mer


Det første bygget på nye Gabriella

Det råder stor optimisme på Gabriellasenteret - og her hos oss i YES Kilimanjaro. Det første lille bygget er under konstruksjon. Der skal vaktmannen holde til.

Bilder


Nå plantes matskogen

Den største budsjettposten på Gabriellasenteret er mat til elevene. Med ferdig inngjerdet tomt kan matskogen plantes og frukt- og nøttetrær vil sikre næringsrik og rimelig mat. Mens byggearbeidene pågår, vil trærne vokse i påvente av at det nye senteret skal åpnes. Det vokser raskt ved foten av Kilimanjaro og bærekraft sikres.

Bilder


20 mål er ferdig inngjerdet

Nytomta blir byggeplass. Første etappe unnagjort med gjerde rundt det hele og en trygg inngangs port

Bilder


Bestill årets gavekort nå – nytt design med vindusfals

Et bevisst gavevalg til slekt og venner som runder år eller som julegave. Inntektene fra kortsalget vil hjelpe unge fattige og utviklingshemmede på Kilimanjaro og samtidig spre glede her hjemme. Årets gavekort er med frivillig innsats designet av Malin Leikåsen Komperud.

Les mer


New York – Brenda skaper tillit ved sitt uselviske engasjement med Gabriellasenteret

Som CHILD 10 vinner forteller Gabriellasenterets leder, Brenda Shuma om sin kamp for å sikre utviklingshemmede barn og unge verdige liv

Les mer


Vil du vite mer om YES Kilimanjaro?

VELKOMMEN til åpent møte 18.april 2016

Les mer


3K – Leksehjelpen

Kuandika - Kusoma - Kuhesaba | å skrive - å lese - å telle | to write - to read - to count

Bilder


Graduation for skredderelevene

Den treåringe skredderutdanningen er fullført. Ti stolte og glade elever feiret sammen med lærere, bygdefolket og representanter for YES Kilimanjaro.

Bilder


Første befaring på Gabriellasenterets nye tomt

20 mål ligger klare for bygging av nytt Gabriellasenter - så snart vi har midler til det

Bilder


Salg av håndverksprodukter

En ny liten butikk er bygget på Gabriellasenteret. Den gir rom for utvidet entreprenørskap for ungdomsgruppa

Les mer


Trommedans på Gabriellasenteret

En dag i uka kommer trommelæreren. Da er det ringdans for elever og lærere - rytme og oppmerksomhet øves.

Les mer


Planting av matskog på Gabriellasenteret

Øvelse gjør mester. Med ungdomsgruppa på Gabriellasenteret har vi øvet på å plante avocadotrær. Det skal de fortsette med så snart den nye tomta er gjerdet inn. Der skal det bli en hel matskog for framtidig ernæring.

Les mer og se bilder


Brenda and Gabriella Centre receives CHILD 10 Awards

After years of very honest and hard work Brenda Shuma is rewarded for her fight to obtain basic rights for disabled children

Les mer


Første mål mot nytt Gabriellasenter er nådd

YES Kilimanjaro har støttet kjøp av 20 mål tomt - nå er den ferdig registrert i Gabriella Childrens Rehabilitation Centre sitt navn. Hvilken milepel - vi jubler sammen med ansatte og elever på Gabriellasenteret! Foto: LISE MARTINE HALLE

Les mer


Geiteprosjektet i god vekst

Stammen av melkegeiter i landsbyen er i sterk vekst. Siste rapport fra geiteavlslaget forteller at tallet er vokst fra 46 i 2012 til 113 i august 2015. Geitebonde Ellen Marie Tangen fra Sollia ( på bildet) har holdt to ukekurs om stell av geiter, melking og foredling av geitemelk

Les mer og se bilder


Malin har helt frivillig designet årets gavekort

Malin Leikåsen Komperud har designet nytt gavekort for YES Kilimanjaro. Bli mer kjent med Malin og hvordan hun kom i kontakt med YES Kilimanjaro.

Les mer